Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Львові поховають письменника із Тернопільщини Романа Лубківського

У понеділок, 26 жовтня, у Львові на Личаківському кладовищі поховають письменника і громадського діяча Романа Лубківського.

Лубківський2За маршрутом руху похоронної процесії буде ситуативне перекриття вулиць, повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні домовину з тілом перевезуть у Собор Св. Юра, де о 19:00 відбудеться парастас, інформує прес-служба Львівської міськради.

У понеділок о 10:00 в Соборі Св. Юра почалася Заупокійна Архиєрейська Літургія, об 11:30 – чин похорону та прощання.

Похорон відбудеться орієнтовно о 13:00 на Личаківському кладовищі.

Відомий український письменник і громадський діяч Роман Лубківський помер 23 жовтня. Про це повідомив його син Маркіян Лубківський

«Не стало нашого з Данилом тата Романа Лубківського. Згадуйте його, хто знав… Не тримайте зла, хто мав… Він був і пішов Великою Людиною», – написав на своїй сторінці у Facebook Маркіян Лубківський.

Роман Лубківський народився 10 серпня 1941 в селі Острівець Теребовлянського району Тернопільської області.
У 1963 році закінчив філологічний факультет Львівського університету. Працював заступником головного редактора літературного журналу «Жовтень» (пізніше «Дзвін»). Один з засновників партії  «Народний Руху України». Депутат першого скликання Верховної ради України. Саме з його ініціативи була запроваджена традиція складання президентської присяги на Пересопницькому Євангелії.

 

У Тернопільську обласну раду проходять 7 партій

Мешканці Тернопільщини вчора наголосували на 4 кримінальні справи