Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернополянин здобув право виступати на Олімпіаді 2016 року

Віндсерфінгіст Олександр Тугарєв перший із тернопільських спортсменів здобув ліцензію на участь в Олімпійських іграх 2016 року.

tugarev-kuuv-300Право захищати честь України в змаганнях з вітрильного спорту наш земляк виборов на Чемпіонаті світу з віндсерфінгу у класі вітродошок RS-X. Така регата днями завершилась у місті Муссанах, Оман.

Олександр Тугарєв був шостим серед спортсменів до 21 року, а в загальному заліку, потрапивши до «золотого» флоту, посів 36 місце серед майже ста учасників. Такий результат дозволив нашому спортсменові отримати олімпійську ліцензію.

До речі, олімпійська ліцензія Олександра Тугарєва – це наразі перша можливість поїхати на Олімпіаду і серед українських вітрильників, які ще здобуватимуть таке право на міжнародних регатах у восьми класах яхт.

Зауважимо, що у віндсерфінгу на участь в Олімпіаді видається 36 ліцензій. Допускаються по одному представнику від країни. Ліцензії на Олімпійські ігри 2016 уже здобули лідери світового рейтингу у цьому виді спорту із 26 країн.

Останній шанс поборотися за можливість виступити на Олімпіаді у віндсерфінгістів буде ще в квітні 2016 року на етапі Кубку світу на Пальма-де-Майорці.

 

У Тернополі жінка на “Део-Матіз” врізалася у “Мерседес”

У Тернополі водій “Ланоса” збив пішохода