Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Рада коаліції вимагає передрукувати бюлетені у Тернополі та Маріуполі

Рада парламентської коаліції звернулася до Центральної виборчої комісії з проханням передрукувати бюлетені в Маріуполі і Тернополі.

bul2Про це на брифінгу у четвер, 22 жовтня, заявив голова фракції «Самопоміч» Олег Березюк, передає НБН.

«Сьогодні рада коаліції зібрався і прийняв рішення звернутися до ЦВК, і зробив це, щоб в Маріуполі і Тернополі передрукувати бюлетені, які на сьогоднішній день втратили свою дію», – повідомив пан Березюк.

За його словами, «в Тернополі люди просто носять бюлетені, які повинні бути під печаткою і пломбою місцевого тервиборчкому». «Ми звертаємося до ЦВК негайно, сьогодні, зараз відреагувати на це і прийняти рішення, поки це ще можна зробити технічно», – зазначив нардеп.

Крім того, він додав, що Рада коаліції також просить Міністерство внутрішніх справ з вимогою негайно провести розслідування та встановити людей, які «причетні до підробки документів і неконтрольовану витоку бюлетенів».

Нагадаємо, 21 жовтня в тернопільській друкарні знайшли майже 2 тисячі неврахованих бюлетенів.

Як повідомляв НБН, раніше скандал з бюлетенями стався в Маріуполі. 18 жовтня кандидати в мери Маріуполя поскаржилися, що друкувати бюлетені ЦВК довірила друкарні «Приазовський робочий», що входить в холдинг Ріната Ахметова. Активісти штурмували друкарню, виступаючи проти передачі Територіальної виборчої комісії міста видрукуваних там бюлетенів.

Ввечері 19 жовтня Павло Жебрівський заявив, що місцеві вибори в Маріуполі можуть не відбутися. При цьому пізніше він заявив, що ситуація в місті стабільна і скасовувати вибори не потрібно.

У Тернопільській області визначили ТОП-5 найбільших забруднювачів повітря

Тернопільська “Нива” встановила унікальний антирекорд