Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Почаївська Лавра має бути українською, – Олег Боберський

Почаївська Лавра має бути повернута українського народу, – вважає заступник голови Тернопільської облради Олег Боберський. На думку політика, це стратегічне завдання центральної та місцевої влади на найближчі роки.

Почаев«В умовах зовнішньої агресії держава має втрутитися і впорядкувати  правовий статус споруд Лаври, які архітектурною та духовною пам’яткою всіх українців, – каже Боберський.

Нагадаємо, в 2003-2004 роках урядом Януковича споруди Свято-Успенської Почаївської Лаври були передані на 49 років в безкоштовне користування громади УПЦ Московського патріархату.

«Боротьба за український статус Почаївської Лаври, яку окупували емісари «Руского міра» була важливим напрямком в діяльності обласної ради, – розповідає Олег Боберський. –  Контрольна комісія облради, яку я  очолював, розробила та запропонувала уряду механізм повернення Лаври у власність українського народу. Ми зверталися до всіх Прем’єр-Міністрів, починаючи від Тимошенко і закінчуючи Яценюком, щоб відмінив розпорядження Януковича і повернув українцям духовну святиню. Сподіваюся, що зараз державницька позиція переможе і український уряд нарешті почує консолідовану позицію Тернопільської громади».

На Тернопільщині трапилося два ДТП – “японське” і “німецьке”

Минулого місяця понад 30 іноземців зареєстрували свій бізнес на Тернопільщині