Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині підприємство “Укрспирту” оштрафували на 3 млн. грн.

За рішенням господарського суду Київської області від 29.07.2013 року  задоволено позов Заступника прокурора Тернопільської області в інтересах держави до Державного підприємства спиртової та лікеро-горілчаної промисловості «Укрспирт».
спирт1Так, наведеним рішенням присуджено до стягнення з відповідача збитків на суму 3 035 968, 00 грн. за порушення природоохоронного законодавства.
Не погодившись з вказаним рішенням, Державне підприємство спиртової та лікеро-горілчаної промисловості «Укрспирт» звернулась до Київського апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою,

а згодом й до Вищого господарського суду України з касаційною скаргою.

Однак, 19 лютого 2015 року постановою Вищого господарського суду України  касаційну скаргу Державного підприємства спиртової та лікеро-горілчаної промисловості «Укрспирт» залишено без задоволення, що означає позов заступника прокурора Тернопільської області в особі Державної екологічної інспекції у Тернопільській області задоволено у повному обсязі шляхом присудження до стягнення з відповідача збитків на суму 3 035 968, 00 грн., завданими державі внаслідок використання вод без дозволу на спеціальне водокористування.

Так, Державною екологічною інспекцією забезпечено виконання рішень суду по даній справі, про що свідчить сплата державним підприємством «Укрспирт» 22.09.15р. збитків завданих державі у повному обсязі, повідомляє прес-служба прокуратури Тернопільської області.

На Тернопільщині платники податків перетнули двохмільярдний рубіж

На ярмарку тернополян частуватимуть смаженою картопелькою із цибулькою