Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині лише третина призовників з’явилась у військкомати

Лише третина чоловіків Тернопільщини, які мають пройти службу в армії, з’явилися у військкомати для проходження медичних оглядів, повідомляють в обласному військкоматі.

vijskomat– Насправді є декілька причин, чому наші чоловіки ухиляються від проходження строкової служби, – розповідає начальник відділу комплектування та призову (підготовки до військової служби), заступник обласного військового комісара Олег Денисюк. – Зараз активно пропагують інформацію про службу на контрактній основі. А хтось до цих пір боїться, що замість служби в армії потрапить в АТО.

Однак комісари наголошують: строковиків взагалі не залучатимуть ні до яких бойових дій, в зоні АТО в тому числі.

– Тож нехай не дивуються громадяни, якщо побачать у себе біля будинку чи на подвір’ї дільничого інспектора мілії або представника міліції, який буде здійснювати примусовий привід громадян, – продовжує пан Денисюк. – Адже Конституція чітко зобов’язує до захисту Батьківщини всіх чоловіків призивноговіку. Крім того, прийти до військкоматів вони мають протягом 10 днів після початку призову.

Що ж до побоювань про те, що строковиків млужть відправити в зону АТО, то комісари ще раз це заперечують.

– Указом Президента гарантовано, що до участі в бойових діях призовники залучатися не можуть. – запевняє військовий комісар області Володимир Катинський. – Чоловіки проходитимуть строкову службу виключно у військових частинах.

Також комісари нагадують, що 18-19-річним повістки приходять лише для уточнення обліку, а до військових частин відправлять лише тих, кому на момент відправки виповниться 20 років.

Загалом призвати з Тернопільської області мають 300 чоловіків. Вони проходитимуть службу здебільшого у військових частинах Західної України. Однак деякі потраплять у Харківську та Миколаївську область, пише “20 хвилин”.

Відома тернопільська волонтерка стала радником голови ОДА

Євро-2016: Україна програла Іспанії (ВІДЕО)