Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині голосували за себе і за тих, що за кордоном

Вісім кримінальних проваджень – такий результат виборчого процесу на Тернопільщині

vyboryПро це заявляють в обласному управлінні внутрішніх справ, уточнюючи, що за період підготовки та проведення виборів міліціонери зареєстрували 85 повідомлень про порушення виборчого законодавства, з яких майже половина – під час процесу волевиявлення, в тому числі 8 – з кримінальними наслідками.

Зі слів заступника начальника обласного управління міліції Руслана Балика, найпоширенішими були порушення порядку голосування, пошкодження виборчих бюлетенів, проведення агітації в день виборів, хуліганства, поодинокі факти порушення таємниці голосування та підкупу виборців.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено п‘ять кримінальних проваджень за фактами знищення виборчих бюлетенів.

Також до чергової частини Бережанського райвідділу внутрішніх справ звернувся один з кандидатів на посаду сільського голови Потуторів.

Чоловік заявив, що під час звірення списків виборців він виявив осіб, які брали участь в голосуванні, але, на його думку, цього зробити не змогли, адже на даний час перебувають за кордоном. Міліціонери проводять перевірку в рамках кримінального провадження, розпочатого за частиною 2 статті 158-2 ККУ.

У Кременецькому районі до відповідальності за хуліганські дії притягнуто одного з кандидатів на посаду сільського голови Білокриниці. Самовисуванцю не сподобалася робота виборчої комісії, тож чоловік став висловлювати своє невдоволення нецензурною лайкою, порушуючи громадський правопорядок. Кримінальне провадження порушено за частиною першою статті 296 ККУ.

Хуліганські дії щодо голови дільничної виборчої комісії, що працювала у селі Великі Загайці Шумського району, обернулися кримінальним провадженням, розпочатим відносного одного з кандидатів на посаду сільського голови. Уже після завершення голосування та підрахунку голосів невдоволений результатом виборів кандидат, будучи у стані алкогольного сп’яніння, накинувся з кулаками на голову ДВК та спричинив їй тілесні ушкодження. Деталі інциденту розслідують правоохоронці. Кримінальне провадження розпочато за частиною першою статті 296 КК України – хуліганство.

 

На Тернопільщині різко збільшилося поголів’я свиней

На Тернопільщині виробили стільки м’яса, що у людей аж нема грошей аби то всьо купити