Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині бізнесменам-порушникам донараховано 72,3 млн. грн. податків

Впродовж січня-вересня 2015 року проведено 417 перевірок суб’єктів господарювання Тернопільщини. З них 79 планових та 338 позапланових.

podatkyЗа їх результатами платникам-порушникам донараховано 72,3 млн грн податків та штрафних санкцій, повідомили у відділі комунікацій головного управління ДФС у Тернопільській області.

Порівняно з аналогічним періодом минулого року кількість перевірок зменшилась на 133, при цьому донарахування зросли на 5,2 млн гривень.

Варто нагадати, що у 2015-2016 роках діє мораторій на проведення перевірок. Зокрема, перевірки підприємств, установ, організацій та підприємців з обсягом доходу до 20 млн грн за попередній рік здійснюються податківцями виключно з дозволу Кабміну або за заявою самого платника.

Такі обмеження не поширюються на перевірки щодо дотримання норм законодавства з питань наявності ліцензій, повноти нарахування та сплати податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску, а також на виробників, реалізаторів та імпортерів підакцизних товарів.

У зв’язку з запровадженням з 1 липня 2015 року системи електронного адміністрування ПДВ перевірки з питань правомірності заявлення до відшкодування з бюджету цього податку проводитись не будуть.

 

Тернопільський забудовник веде у міськраду друзів Надала та дюжину безробітних

Водії Тернопільщини встановили алкогольний рекорд