Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“Жодних підстав для перенесення виборів у Тернополі немає” – голова ТВК

Вчора, о 15 годині мала розпочатись позачергова сесія Тернопільської обласної ради. Причиною скликання депутатів стало обговорення питання друку “зайвих бюлетенів” у Тернополі.

oblrada2Однак більшість депутатів подію проігнорували. З’явились лише 39 народних обранця,тож кворуму немає, Тому по суті сесія не відбувалась, а тривало так зване зібрання, пише “20 хвилин”.

На сесію облради прийшли кандидати на посаду міського голови Тарас Пастух та  Володимир Бліхар. Також присутні голова обласної виборчої комісії Галина Зарубна і директор сумнозвісної друкарні Терно-граф Іван Максимів.

Присутні звітують про ситуацію щодо нічного інциденту, а народні обранці ставлять їм запитання.

Зокрема пані Галина Зарубна повідомила, що ОВК звернулась саме до друкарні Терно-граф за друком бюлетенів із простої причини. За її словами, справа у тому, що в принципі це могли зробити лише дві фірми  – київська і вищезгадана друкарня. Однак через те, що не було коштів на оплату друку, в борг надрукувати погодилась лише тернопільська друкарня.

За словами пані Галини, бюлетені на голосування до обласної ради уклали та упакували відповідно до укладеної з друкарнею угоди. Жінка стверджує, що поліграфічні відходи та браковані бюлетені були знищені працівниками друкарні в присутності членів ОВК.

-В момент, коли знищувались залишки наших бюлетенів, на той час членами комісії  було здійснено огляд приміщення, і не виявлено жодного бюлетеня, – каже вона. – Що відбувалось  після того, як ми покинули приміщення, нам невідомо.

Зрештою слово взяв голова Тернопільської міської виборчої комісії Віктор Дрозда.

– Я, як голова Тернопільської міської виборчої комісії, вважаю, що вчорашній випадок жодним чином не може вплинути на процес виборів і голосування 25 жовтня, – каже Віктор Дрозда. – Абсолютно ніяким чином, зважаючи на ту кількість і той брак. Повірте мені, що, якщо би хтось, спеціально замовляв їх, ніхто би це брак не лишав там. Там було б чисто. Тому ще раз повторюю, що ніяких підстав для фактичного передруку нема.

Крім того, додає пан Дрозда,  передрукувати бюлетені у необхідній кількості  за такий короткий час– фізично наразі неможливо. Бо іншого  такого підприємства, яке б передрукувало, нема. Якщо ж довіряти цю роботу знову «Терно-графу», то це викличе обурення у певних політичних сил.

У Тернополі квартирні злодії так злякалися африканця, що не змогли втекти до приїзду міліції

Нової хвилі мобілізації на Тернопільщині поки що не буде