Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Дипломати 15 країн приїхали вивчати економічний потенціал Тернопільщини

Виїзне засідання Міжнародного трейд – клубу в Україні триває у Тернопільському національному економічному університеті.
дипломатиЗахід відбується з метою покращення ситуації у сфері інвестиційної та зовнішньоекономічної діяльності, стимулювання експорту продукції.
Участь у ньому беруть представники 15 країн світу.

Економічний, туристичний і культурний потенціал представляють близько 60 підприємств і установ Тернопільської області, повідомляє прес-служба ОДА.

У рамках засідання голова обласної державної адміністрації Степан Барна презентував економічний потенціал Тернопільщини.

Також відбулося нагородження кращих суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності області за номінаціями: „Кращий експортер аграрної продукції”, „Кращий експортер галузі промисловості”, „Кращий експортер послуг”, а також – виставка продукції сільськогосподарських, переробних, промислових підприємств області та туристична виставка.

У рамках заходу провели двосторонню зустріч іноземних дипломатів – членів Міжнародного трейд-клубу з суб’єктами господарювання області, що є ініціаторами пропозицій щодо налагодження та розширення економічного співробітництва,  у форматі В2В.

Також заплановано, що члени трейд–клубу – представники  зарубіжних країн –  відвідають провідні підприємства Тернопільської області з метою ознайомлення з їх експортним потенціалом та виробничими потужностями.

Довідково: З 1992 року в Україні працює громадська організація – Міжнародний Трейд-клуб, який об’єднує співробітників з торгово-економічних питань майже 60 посольств іноземних держав і міжнародних організацій, акредитованих в Україні.

Основною метою діяльності Трейд-клубу є ознайомлення іноземних дипломатів з економічним потенціалом України, областей, окремих промислових підприємств, надання сприяння українським центральним та місцевим органам державного управління у залученні іноземних інвестицій, встановленню ділових контактів між вітчизняними та іноземними підприємцями.

За роки діяльності Трейд-клубу дипломати неодноразово відвідували регіони України, в тому числі Тернопільщину, де мали зустрічі з керівництвом областей, знайомилися з роботою підприємств різних форм власності, зустрічалися  з представниками ділових кіл регіонів.

За 9 місяців на Тернопільщині загинуло 240 людей

Колишній начальник тернопільської міліції призначений на високу посаду в СБУ