Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Суд визнав незаконним будівництво на Привокзальному майдані у Тернополі

Суд визнав недійсним інвестиційний договір щодо будівництва торгового комплексу в Тернополі на вул.Богдана Хмельницького в районі Залізничного вокзалу.

тернопіль-вокзал-300x225Про це свідчить рішення Львівського апеляційного господарського суду від 9 жовтня, повідомляють “Наші гроші”.

22 січня 2014 року Тернопільська міська рада уклала договір на будівництво торгового комплексу з ПП «Околиця Тернопіль» на вул.Богдана Хмельницького.

Ділянка 0,03 га, на якій мала вестись забудова, перебуває у постійному користуванні КП «Підприємство матеріально-технічного забезпечення».

Тому юридично саме КП виступало замовником будівництва, а ПП «Околиця Тернопіль» – інвестором, якому після завершення проекту передавався у власність торговий комплекс.

Прокурор звернувся з позовом про розірвання цього договору, оскільки розцінює його як удаваний, що має на меті приховати договір оренди земельної ділянки.

Відтак наслідком угоди є отримання фірмою-інвестором «Околиця Тернопіль» у власність об’єкта будівництва та в подальшому перехід права на землю, тоді як чинне законодавство не передбачає отримання суб’єктами господарювання безоплатно у користування земельної ділянки для підприємницької діяльності.

У квітні цього року прокуратура програла позов у Господарському суді Тернопільської області.

Проте апеляційний суд позов прокуратури задовольнив. Суд виходив з того, що вищезгадана земельна ділянка є комунальною власністю, перебуває у постійному користуванні КП «Підприємство матеріально-технічного забезпечення» і тільки воно має право на її забудову.

Однак фактично по спірному договору, функції замовника передано ПП «Околиця Тернопіль», яке отримає у власність торговий комплекс на землі комунальної власності.

Як переможець інвестконкурсу фірма мала викупити ділянку під будівництво або взяти в оренду, але цього не зробила. Тому спірний інвестдоговір спрямований тільки на набуття приватним підприємством «Околиця Тернопіль» права на будівництво і отримання у власність торгового комплексу, а для Тернопільської міськради і КП як користувача землі жодних результатів не передбачає.

Відтак Львівський апеляційний господарський суд визнав інвестиційний договір недійсним з моменту його укладення.

Власниками фірми «Околиця Тернопіль» є Роман Семерко, Андрій Матвіїв і Марія Ярема.

Також Семерко контролює ПП «Привокзальний майдан», яке орендує сусідні ділянки для будівництва та обслуговування будівель торгівлі.

Фанати пропонують об’єднати “Ниву” і “Тернопіль” в один футбольний клуб

Алкогольний бізнес для жительки Чорткова закінчився двома кримінальними справами