На Тернопільщині виробили стільки м’яса, що у людей аж нема грошей аби то всьо купити

За січень-вересень 2015 року всіма категоріями господарств вироблено м’яса 53,2 тис. тонн.  Це на 2,1 тис. тонн або на 4,1% більше відповідного періоду  2014 року.

мясоМолока вироблено 361,2 тис. тонн, що на 18,6 тис. тонн або 4,9 % менше рівня 2014 року. Яєць вироблено 405,5 млн. штук, що на 40,6 млн. штук або на 11,1 % більше відповідного періоду 2014 року.

Про це повідомив директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Олег Напора під час селекторної наради, яку 27 жовтня провів перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Ярослав Краснопольський.

«Сільгосппідприємствами з початку 2015 року  вироблено 24,8 тис. тонн м’яса або збільшено виробництво на 2,4 тис. тонн (10,7%), молока вироблено  43,8 тис. тонн, збільшилось виробництво на 4,5 тис. тонн, або на 11,5%, яєць вироблено 172,1 млн. штук що на 44,9 млн. штук або на 35,3 % більше ніж у минулому році», – констатував Олег Напора.

У сільськогосподарських підприємствах у січні–вересні 2015р. обсяг вирощування худоби та птиці перевищив рівень січня–вересня 2014р. на 11,3%. У січні–вересні 2015р. відношення загального обсягу вирощування худоби та птиці до їх обсягів реалізації на забій склало 108,8%.

У січні–вересні 2015р. у структурі реалізації худоби та птиці на забій аграрними підприємствами частка свиней становила 72,6%, птиці – 16,0%, великої рогатої худоби – 11,4%.

Слід зауважити, що незважаючи на зростання обсягів виробництва м’ясо-молочної продукції, про яке звітують обласні чиновники, на Тернопільщині падіння цін не спостерігається. А навпаки – тільки зростання, що відповідно відображається на купівельній спроможності громадян.

12345 (Оцініть статтю)
Loading...

Автор: galas

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *