Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільські школярі відвідали виставку, присвячену захисникам України

День захисника́ Украї́ни — свято, що відзначається в Україні 14 жовтня у день святої  Покрови Пресвятої Богородиці

arhivПротягом багатьох століть свято Покрови було головним для українських вояків – від козацтва до Армії Української Народної Республіки та Української повстанської армії.

Саме цій даті присвячена виставка, відкрита 13 жовтня  у приміщенні державного архіву Тернопільської області.

Прекрасну нагоду зазирнути до сторінок історії та згадати про звитягу предків,  які ратними звершеннями здобували й відстоювали українську свободу та незалежність , мали змогу  учні 9-Б класу Тернопільської СШ №29 разом  із класним керівником  Лілією Похилою.

Начальник відділу інформації архіву  пані Стефанія Коваль розповіла учням про героїв сьогодення – українських воїнів, які боронять державу від зазіхань  сусіда-агресора.  Дев’ятикласники ознайомилися з екслюзивними документами сховища, слухали розповіді   рідних та родичів загиблих героїв.

«Сьогодні ми  вшановуємо  тих, хто в лиху годину війни мужньо боронив українську землю, відстоював свободу і незалежність в ім’я майбутнього. Ми пам’ятатимемо  про тих,  хто поклав на Сході своє життя. Такі заходи та уроки пам’яті для нас  є актуальні. ЗАХИСНИКИ-ПАТРІОТИ ЗАВЖДИ ЗАЛИШУТЬСЯ ЖИВИМИ В НАШИХ СЕРЦЯХ!»- поділилися враженнями школярі.

У Тернополі у нову патрульну поліцію подали уже 300 заяв

Власники тернопільської “Ниви” припинили фінансування ще з середини травня