Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині “Свободу” не зареєстрували для участі у виборах

Політична партія ВО “Свобода” отримала відмову у реєстрації для участі у виборах депутатів Тернопільської районної ради.

svoboda_palatkiРішення про відмову було прийняте вчора на засіданні районної окружної виборчої комісії.

Окрім “Свободи”, за нашої інформацією відмову у реєстрації також отримали соціалісти, Народний рух та двійник справжньої “Самопомочі”.

Причина відмови – внесення застави за виборчий список з првиатних рахунків, а не з партійного рахунку.

Голова Тернопільської обласної організації ВО “Свобода” Олег Сиротюк підтвердив інформацію про те, у Тернопільському районі його політичну силу не зареєстрували для участі у виборах.

– Ми не маємо ще на руках рішення комісії, тому причину відмови поки не можемо коментувати, – пояснює Олег Сиротюк. – З тих слів, що говорилося на комісії, формально причиною відмови стало те, що неправильно була внесена застава за виборчий список. Але ніхто не заперечує сам факт того, що застава внесена і вона є на рахунках ЦВК. Знаю, що таким самим чином вносили заставу і інші політичні сили по області, але їх реєстрували. Ми внесли заставу згідно з законом, а це все технічні моменти, які використовують, для того щоб на не зареєструвати.

Олег Сиротюк повідомив, що отримавши рішення комісії, районний осередок партії обов’язково буде звертатися до суду. У випадку позитивного рішення суду ВО “Свобода” буде включена у вибори депутатів Тернопільської районної ради.

За словами, очільника свободівців Тернопільщини, ця відмова у реєстрації не єдина.

“Свободі” також відмовили у реєстрації для участі у виборах депутатів Підгаєцької та Копичинецької міських рад. Однак там причини відмови зовсім інші, що по Тернопільському району.

 

У Тернополі затримали серійного крадія дренажних насосів

На Тернопільщині платники податків перетнули двохмільярдний рубіж