Тернопіль відвідали 66 тисяч туристів. А ви їх бачили?

З початку цього року у Тернополі побували 66 тисяч туристів. Для виконання річного плану чиновникам міської ради потрібно ще 14 тисяч мандрівників.

– Станом на 1 вересня орієнтовний показник туристичного збору становив понад 62 тисячі гривень, тоді як план складає 65 тисяч гривень. – повідомив на засіданні виконкому міськради начальник управління стратегічного розвитку Юрій Дейнека.

За підрахунками міськради, кількість туристів у Тернополі за 8 місяців цього року становила 66 тисяч чоловік. План – 80 тисяч.

Юрій Дейнека запевнив, що кінця року цей показник буде збільшений , оскільки в місті заплановано ще проведення кількох фестивалів.

Цікавою є методологія розрахунку туристів.

– На основі туристичного збору розраховується кількість туристів, – пояснив Дейнека. – Готелі нам дають інформацію про кількість проживаючих. Туристичний збір – це один відсоток від загальної суми і середній показник суми за проживання в готелі. Відповідно, виходячи з суми туристичного збору і підрахували орієнтовну кількість туристів.

Хоча чиновники з міськради і тішать себе виконанням плану з туристичного збору та кількості туристів, але насправді у тернополян немає причин для радості.

Для прикладу, за рік Львів із населенням у 750 тисяч чоловік відвідує близько 2 мільйонів туристів, тобто це становить майже три туристи на одного жителя Львова.

Тернопіль, у якому мешкає 220 тисяч чоловік, розраховує лише на 80 тисяч туристів, тобто на одного жителя міста припадає приблизно лише 0,3 туриста. Ось така вона сумна туристична статистика.

 

-

This website uses cookies.