Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Із Тернопільської облради хочуть відкликати 46 депутатів

Через прогули сесійних засідань 46 депутатів Тернопільської обласної ради мали б стати кандидатами на відкликання – такої думки активісти громадського руху “Чесно”.

За результатами моніторингу громадського руху “Чесно”, перше місце за кількістю прогулів посіла колишня регіоналка Любов Крупа. Її екс-однопартієць Олександр Чачо на третьому місці.

На другій позиції за кількістю прогулів за всі роки – свободівець Андрій Русенко.
Щоправда, цей депутат із квітня 2014 р. перебуває у зоні АТО як доброволець.
Однак, як кажуть у “Чесно” Русенко є кандидатом на відкликання за прогули засідань і в 2013 році.

Загалом же, серед найбільших прогульників у облраді є колишні регіонали, представники фракції “Єдиний центр” та свободівці.

У Тернопільській облраді і справді є серйозна проблема з відвідуваністю, там часто не можуть провести пленарне засідання через відсутність кворуму.

Втім, об’єктивність моніторингу громадського руху “Чесно” викликає декілька запитань.
Адже, піднімаючи питання про прогульників та відкликання депутатів, активісти згадують про депутата, який уже рік перебуває в зоні АТО, про колишнього регіонала Ігоря Михальчука, який відбуває тюремне покарання за хабар тощо.

Нагадаємо, раніше громадський рух “Чесно” проводив моніторинг роботи депутатів Тернопільської міської ради. Після оприлюднення результатів колишніх представників Партії регіонів за прогули позбавили депутатських мандатів. Також нещодавно позбавили мандату депутата міськради колишнього свободівця Ігоря Дулебу.

У громадському русі “Чесно” наголошують, що за законом, якщо депутат пропустив понад 50% засідань сесії чи постійної комісії протягом року, його можна позбавити мандату (ст. 37, ЗУ “Про статус депутатів місцевих рад”).
Втім, юристи КВУ вважають, що така ініціатива є незаконною, оскільки процедура відкликання депутатів не є до кінця прописаною.

прогульники-облради1прогульники-облради2прогульник-облради

На Тернопільщині втопився 19-річний хлопець

Кавказці на червоному авто грабують квартири тернополян