Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Шумському районі вандали підпалили освячений хрест

Хресне знаменно встановили і освятили на місці, в якому планували звести пам’ятний знак воїнам УПА. Однак за кілька днів хрест підпалили вандали.

Нещодавно на мальовничому пагорбі поблизу м. Шумськ, звідкілля видніють краєвиди Тернопільської, Хмельницької та Рівненської областей, духовенство Шумського благочиння УПЦ Київського Патріархату: прот. Ігор Борак, прот. Василій Кравець і прот. Богдан Репецький відслужили молебен на початок всякого доброго діла і чин освячення хреста.

Хресне знамено, що тут встановлене і освячене знаменувало місце, на якому в скорому часі буде зведено пам’ятний знак воїнам УПА. Адже за переказами старожилів і очевидців, тут свого часу неодноразово зупинялися воїни різних підрозділів повстанців.

Недовго судилося простояти цьому хресту, бо уже 7.09.2015р, пізно ввечері Ткачуку А.П., котрий займається спорудженням пам’ятного знака, повідомили, що хрест спалений.

Коли зранку Аркадій Петрович разом з настоятелем храму Преображення Господнього м. Шумськ прот. Миколаєм Бабієм, виїхали на місце, то побачили, що хрест дійсно вирваний з землі, а також були спроби його спалення.

Вкотре Господь показав свою силу, тому, що не зважаючи на усі старання вандалів, згоріли тільки рушник і стрічки, якими був прикрашений хрест. Кінцівка хреста дещо обвуглилась, та все ж таки залишилась цілою.

Виявляється у Шумську не перевелися ті хто противиться хресту і ті хто ще сьогодні бореться з правдивою історією Шумського краю і неньки України.

Існує багато ознак, котрі кидають тінь підозри на певну групу людей, що могли вчинити таку наругу над хрестом.

Адже було багато спроб очорнити меценатів будівництва, зводилися різні наклепи і переконували багатьох людей у недоцільності зведення даного пам’ятного знаку.

Згадаймо хто боїться хреста? Ті що служать антихристу. Подумаймо, хто зневажає і боїться справжньої історії Шумського краю і нашої Батьківщини, пише “Погляд”.

Тренерський штаб тернопільської “Ниви” подав у відставку

Ворота збірної України з футболу захищатиме тернополянка