Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі горів гуртожиток. Четверо студентів у лікарні

Причиною пожежі стала залишена без нагляду праска, повідомили у Тернопільському обласному управлінні ДСНС.

14 вересня о 14:33 до оперативно-диспетчерської служби оперативно-координаційного центру Управління ДСНС України у Тернопільській області надійшло повідомлення про дим з вікна гуртожитку Тернопільського державного педагогічного університету імені ім. В. Гнатюка, на вулиці Винниченка, 6, обласного центру.

На виклик негайно вирушили рятувальники. По прибуттю до місця події вони встановили, що на 7 поверсі одного з корпусів дев’ятиповерхового гуртожитку виникла пожежа.

Горіння супроводжувалось значним виділенням їдкого диму, який швидко поширювався по будівлі. Також існувала серйозна загроза подальшого розповсюдження полум’я на інші приміщення, що могло призвести до масштабної пожежі.

гуртожиток-пожежа2гуртожиток-пожежа3

Діяти було потрібно негайно, тож рятувальники одночасно з розгортанням сил та засобів організували евакуацію мешканців гуртожитку.

В зв’язку з екстремальними умовами роботи, що супроводжувалися значним задимленням, на гасіння пожежі було задіяно дві ланки газодимозахисної служби: одна приступила до пошуку та евакуації людей, інша до ліквідації пожежі.

Всього на місці події працювали 11 чоловік особового складу та 3 одиниці пожежно-рятувальної техніки. Завдяки вмілим та злагодженим діям, о 14:52 працівники ДСНС оперативно локалізували, а о 14:58 – ліквідували пожежу.

Під час гасіння вогнеборці врятували 7 людей та не допустили виникнення масштабної пожежі, своєчасно зупинивши розповсюдження полум’я.

Швидкій ліквідації загорання також сприяла наявність на поверхах гуртожитку справних пожежних кранів.

Слід також відзначити й професіоналізм адміністрації гуртожитку – працівники організовано та своєчасно вивели з будівлі 350 мешканців.

Внаслідок пожежі 4 мешканців гуртожитку шпиталізовано до медичних закладів з діагнозом «Отруєння продуктами горіння, 1-го ступеня».

 

 

Як тернополяни перемагали донецький “Шахтар”

Увага, розшук! На Тернопільщині зник 17-річний юнак