Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі відновили постачання гарячої води

Сьогодні з 18.00 тернополяни уже повинні отримати у своїх квартирах гарячу воду.

Сталося це після зустрічі міського голови Тернополя Сергія Надала із керівництвом ВАТ «Тернопільобленерго» та директором КП «Тернопільміськтеплокомуненерго.

Під час цієї зустрічі сторони обговорили ситуацію щодо заборгованості комунального підприємства за спожиту електроенергію та визначили графік погашення заборгованості.

– За результатами зустрічі у котельнях міста відновлено електропостачання і подача гарячої води у квартирах тернополян розпочнеться уже сьогодні, – розповідає очільник Тернополя Сергій Надал. – Заплановано, що котельні розпочнуть роботу із 17.00 год., а споживачі від котелень І.Франка та вул. Київська отримають гарячу воду із 18.00 год.

Як пояснюють у міській раді, припинення постачання гарячої води у будинках тернополян виникли через тарифну політику Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), яка майже щомісяця підвищує тарифи на електроенергію і газ та у відмінностях між реальними затратами та передбаченими у тарифах на комунальні послуги.

Відшкодування різниці, що виникає в тарифах, повинен здійснювати Уряд, але це відбувається майже із річною затримкою, натомість енергетики виставляють рахунки за спожиті енергоносії відразу у наступному місяці.

Окрім того, як зазначають у міськраді, постановою уряду виділено субвенцій для покриття різниці в тарифах усій Тернопільщині лише 4 мільйони, у той час як лише Тернополю до кінця 2015 року необхідно більше 50 мільйонів гривень.

Нагадаємо, проблеми з постачанням гарячої води у Тернополі виникли у понеділок, 31 серпня.

 

Тернопіль відвідали 66 тисяч туристів. А ви їх бачили?

У першій лізі дебютував 15-річний нападник із Тернополя