Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі православні Московського патріархату пікетують “Білий дім” (ФОТО)

Відразу дві акції протесту провели сьогодні біля Тернопільської обласної державної адміністрації. 

Під стінами Тернопільскої ОДА сьогодні гаряче з самого ранку, повідомляє газета “Наш день”.

Спершу на сходи «білого дому» прийшли підприємці ринку на вулиці Куліша. Люди протестують проти дій міської ради, яка, за їх словами, хоче залишити без роботи близько сотні родин тернополян. Договори оренди у торгівців діють до 31 вересня. А далі, кажуть протестувальники, на місці ринку хочуть звести будинок.

Згодом до будівлі ОДА під’їхали мікроавтобуси із парафіянами села Колосова Кременецького району та іншими православними з Тернопільщини (так заявили організатори поїздки).

Люди приїхали на прийом до голови ОДА Степана Барни. На їх думку, реєстрація статуту релігійної громади «Парафія Святого Іоана Богослова» у селі Колосова Православної церкви Київського патріархату суперечить закону.

пікет-православніпікет1пікет2пікет3

Дізнавшись про організовану поїздку і збір всіх небайдужих заробити (про що подейкували самі протестувальники) не всиділи вдома і православні парафіяни Київського патріархату з Колосової. Люди також приїхали в Тернопіль.

З радістю отримали офіційне свідоцтво про реєстрацію. Кажуть, тепер мають право зайти в церкву. Але не хочуть жодних конфліктів і готові почергово молитися у храмі з громадою Московського патріархату.

Нагадаємо, недавно жителі Колосової перекрили трасу міжнародного значення. Причиною стало те, що більшість парафіян виявили бажання перейти під юрисдикцію Київського патріархату, але чиновники ОДА не реєстрували довго їхню громаду.

Причиною відмови від Московського патріархату віряни називають антиукраїнську позицію місцевого батюшки.

У Тернополі зустріли “кіборгів”, які боронили Донецький аеропорт (ФОТО)

Поспішайте! Розпочався продаж квитків на матч ФК “Тернопіль” – “Шахтар”