Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Зарваниці провели всеукраїнське військове паломництво (ФОТО)

18-20 вересня на Тернопільщині у Зарваниці провели сьоме Всеукраїнське військове паломництво військовослужбовців, учасників АТО та їх сімей.

ЗарваницяПротягом цих двох днів святе місце відвідало близько трьох тисяч військовослужбовців Збойних Сил України, МВС України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України, Державної служби надзвичайних ситуацій та Державної пенітенціарної служби України з усіх регіонів держави.

Разом з делегаціями військовиків у паломництві взяли участь як прочани, координатор волонтерської групи громадської організації “Схід та Захід єдині” на Тернопільщині і в Західному регіоні України Василь Конько та прес-секретар групи Ігор Крочак.

Розпочалося паломництво з молитви до Пресвятої Богородиці, після чого відбулася урочиста хода учасників до фігури Матері Божої. До всіх паломників з привітанням та наукою Божого слова звернувся головний капелан для українського війська від УГКЦ преосвященний владика Михаїл Колтун.

Владика є керівником Департаменту Патріаршої курії Української Греко-Католицької Церкви у справах душпастирства силових структур України. Єпископ серед числа тих людей, які започатковували паломництво українських військових до Зарваниці.

Зарваниця1Зарваниця2Зарваниця3Зарваниця4

Він зазначив, що зараз воїнам вкрай потрібна духовна підтримка, вони мусять усвідомити, що за них моляться, що вони є ті на кого рівняються, сподіваються і їм виявляють найбільшу вдячність.

У рамках військового паломництва відбулась Хресна дорога. Кожен капелан проповідував під час однієї з 14 стацій, а військовослужбовці позмінно несли дорогою дерев’яного хреста. Паломництво завершилося Архієрейською Божественною Літургією.

Фото Ігоря Крочака, прес-секретаря і координатора волонтерської групи громадської організації “Схід та Захід єдині” із співпраці з засобами масової інформації.

ЗарваницяЗарваниця6Зарваниця7Зарваниця5

На дорогах Тернопільщини за один день розбили 5 автомобілів і травмували 6 людей

У Тернополі водій збив насмерть двох пішоходів і втік з місця аварії