Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Верховній Раді зареєстрували законопроект про легалізацію проституції

Законопроект про регулювання проституції та діяльності секс-закладів зареєстрований у Верховній Раді. Ініціатором документу є член депутатської групи “Воля народу” Андрій Немировський.

проституціяІз текстом законопроекту можна ознайомитися на офіційному сайті Верховної Ради.

У пояснювальній записці автор нагадує, що проституція легалізована у більшості розвинених країн Євросоюзу, а її нелегальність в Україні грає на руку криміналітету і завдає збитків державному бюджету.

“Так, у знаменитому на весь світ “Кварталі червоних ліхтарів” в Амстердамі ви можете спокійно вибрати будь-яку вподобану дівчину і усамітнитися з нею; комфортні умови для секс-туристів створено і в Греції”. – пише автор законопроекту.

Правова невизначеність у сфері проституції та діяльності секс-закладів на сьогодні є складовою кримінального бізнесу, вважає депутат.

“Державний бюджет не отримує доходу від проституції у вигляді податків та інших платежів у бюджет. Таким чином, проституція потребує цивілізованого державного регулювання, закріплення соціальних гарантій повій, а також отримувати додаткове джерело надходжень у бюджет”, – продовжує далі  Немировський.

Основними завданнями запропонованого законопроекту Немировський назвав “забезпечення суспільних інтересів, пов’язаних із наданням сексуальних послуг; захист неповнолітніх та інших незахищених соціальних груп населення від втягування у примусове сексуальне рабство; надання сексуальних послуг на законних підставах; зменшення рівня безробіття”.

Згідно із пропонованим законопроектом, проституцію пропонується вважати видом підприємницької діяльності, а повіям передбачені соціальні гарантії.

“Держава сприяє розвитку секс-закладів, вживає заходів підвищення іміджу праці повій, сприяє діяльності професійних спілок та громадських організацій у сфері  проституції, діяльності секс-закладів”. – говориться у тексті закону.

Під Тернополем знайшли 250-кілограмову бомбу

Воротар “Шахтаря” прогнозує, що тернополяни сидітимуть у глухій обороні