Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопіль відвідали 66 тисяч туристів. А ви їх бачили?

З початку цього року у Тернополі побували 66 тисяч туристів. Для виконання річного плану чиновникам міської ради потрібно ще 14 тисяч мандрівників.

– Станом на 1 вересня орієнтовний показник туристичного збору становив понад 62 тисячі гривень, тоді як план складає 65 тисяч гривень. – повідомив на засіданні виконкому міськради начальник управління стратегічного розвитку Юрій Дейнека.

За підрахунками міськради, кількість туристів у Тернополі за 8 місяців цього року становила 66 тисяч чоловік. План – 80 тисяч.

Юрій Дейнека запевнив, що кінця року цей показник буде збільшений , оскільки в місті заплановано ще проведення кількох фестивалів.

Цікавою є методологія розрахунку туристів.

– На основі туристичного збору розраховується кількість туристів, – пояснив Дейнека. – Готелі нам дають інформацію про кількість проживаючих. Туристичний збір – це один відсоток від загальної суми і середній показник суми за проживання в готелі. Відповідно, виходячи з суми туристичного збору і підрахували орієнтовну кількість туристів.

Хоча чиновники з міськради і тішать себе виконанням плану з туристичного збору та кількості туристів, але насправді у тернополян немає причин для радості.

Для прикладу, за рік Львів із населенням у 750 тисяч чоловік відвідує близько 2 мільйонів туристів, тобто це становить майже три туристи на одного жителя Львова.

Тернопіль, у якому мешкає 220 тисяч чоловік, розраховує лише на 80 тисяч туристів, тобто на одного жителя міста припадає приблизно лише 0,3 туриста. Ось така вона сумна туристична статистика.

 

Тепер вже точно доріг не буде – на Тернопільщині згорів райавтодор

У Тернополі відновили постачання гарячої води