Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільські медики перемогли на літніх лицарських турнірах

Цього літа студенти Тернопільського державного медичного університету імені І. Горбачевського, які є шанувальниками середньовічної епохи і займаються вивченням мистецтва лицарських боїв, активно брали участь у турнірах.

Вони здобули чимало перемог, відточили свою майстерність, познайомилися з новими однодумцями і отримали запрошення на участь в інших фестивалях. Нагадаємо, що ідея заснування клубу «Золота шпора» у Тернополі належить студенту стоматологічного факультету ТДМУ Андрію Андрусику.

«Цьогорічні канікули виявилися досить цікавими і насиченими. Спершу ми знялися в документальному фільмі в рамках благодійної акції. Мета проекту – розповідати про подібні захоплення громадянам нашої країни.

Потім ми взяли участь у фестивалі «Поклик героїв», який відбувся в селі Копачів під Києвом. Честь університету і міста відстоювали студенти Ельвін Тагієв, Тарас Чорній, Анастасія Холіна, Олександр Напханюк, Владислав Довгалюк.

лицарі10лицарі9
До речі, ці молоді люди були активними учасниками турнірів. Під час цього фестивалю ми виграли перше місце у номінації «21 на 21», – розповів студент стоматологічного факультету Андрій Андрусик.

Наша команда лицарів вдало виступила і під час фестивалю «Срібний Татош», який відбувся в Чинадієво, що на Закарпатті. Потім в «Єднанні епох» (село Ісаківці) в номінації «3 на 3» виборола друге місце.

Під час командних змагань «Вітязь київського дитинця», які відбулися в столичному парку «Київська Русь», студенти ТДМУ здобули перемогу над однією із команд-учасниць.

лицарі8лицарі7

«На фестивалі в Тустані учасник нашої команди виборов перше місце у змаганнях «1 на 1». На цьому заході взагалі панувала доброзичлива атмосфера.

Можливо, це пов’язано із тим, що Тустань знаходиться поблизу Карпат, має чудові краєвиди і чудові природні ландшафти. Найцікавішою подією цього фестивалю став нічний штурм фортеці.

Під час цього дійства учасники по-справжньому вибивали тараном ворота, все це робили під освітлення факелів, метання списів. Це видовищно і романтично. Ти ніби і справді опиняєшся в ХІІІ столітті.

Закінчили літній період турніром в замку Меджибіж в Хмельницькій області. Там ми посіли призові місця в усіх номінаціях, зокрема в номінації «1 на 1» виграли перше місце, в турнірах – 2 місце, в номінації «5 на 5» – перше. Загалом можна сказати, що упродовж літа ми добре потренувалися, позмагалися і відпочили.

лицарі6лицарі4
Усі учасники клубу «Золота шпора» з задоволенням приїжджали на тренування і фестивалі, хоча хтось живе під Києвом, хтось в Миколаєві, хтось під Тернополем. Ми досить вдало заявили про себе і отримали запрошення на участь в інших фестивалях», – додав Андрій Андрусик.

Сьогодні команда розпочала підготовку до осіннього турніру «Поклик героїв», який відбудеться 19-20 вересня. Вдалим виявився дебют єдиної дівчини у клубі Анастасії Холіної. Як зазначають учасники команди, вона відповідально ставиться до свого захоплення лицарськими боями.

Упродовж літа в лицарських боях брали участь Ельвін Тагієв, Тарас Чорній, Олександр Напханюк, Анастасія Холіна, Владислав Довгалюк, Владислав Манзолевський, Павло Харкавий, Адрій Андрусик. Решта учасників нарощують свою майстерність, аби невдовзі порадувати нас новими успіхами.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.

У Тернополі біля авторинку порізали молодого чоловіка

У Тернополі “Самопоміч” висунула нардепа кандидатом у мери