Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Стало відомо чи буде на Тернопільщині нова хвиля мобілізації

Президент України Петро Порошенко заявив про ухвалення рішення відкласти проведення подальшої мобілізації.

“Мною прийнято рішення в умовах фактичної реалізації режиму припинення вогню відкласти мобілізацію, не проводити і не оголошувати”, – сказав глава держави.

Про це він заявив у своєму вступному слові перед зустріччю з представниками фракцій коаліції ввечері 14 вересня.

“Мною прийнято рішення в умовах фактичної реалізації режиму припинення вогню відкласти мобілізацію, не проводити і не оголошувати. Сьогодні для цього з’явилися перші крихкі можливості. І використати зміни до бюджету  у тому числі для збільшення контрактної складової нашої армії”, – зазначив Порошенко.

Нагадаємо, в Міноборони раніше прогнозували проведення ще трьох хвиль часткової мобілізації в залежності від розвитку ситуації в зоні АТО.

Як відомо, 5 вересня президент Петро Порошенко заявив, що це “перший тиждень, коли на фронті не стріляють і коли нарешті почали “працювати” Мінські домовленості”.

Читайте також: 50 добровольців із Тернополя вирушили в зону АТО

“Ще гинуть у ДТП і по-іншому… але у боєзіткненнях, від обстрілів сьогодні не гинуть. І цей тиждень – тверда надія на те, що зусилля України, моєї команди, мої – забезпечити мир – дадуть нам можливість будувати нову державу”, – заявив Порошенко.

Дев’ять кілометрів “Тернопільської Озеряни” бігли і 10-річні, і 80-річні

Донецький “Шахтар” стартував у Лізі Чемпіонів із розгромної поразки