Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Сергій Надал вважає дикістю вчинок своїх однопартійців під Верховною Радою

Загибель правоохоронця під стінами ради є дикістю, вважає міський голова Тернополя Сергій Надал.

Мер вважає, що крапку в розслідуванні має поставити суд і слідство, повідомляє ternopil.te.ua

“Після Євромайдану та Революції Гідності Україна живе гострою потребою докорінної зміни системи управління. Війна на Сході, економічна криза та зволікання з реальними реформами, поляризують суспільство та радикалізують протестні настрої.

Лише слідство і суд можуть різносторонньо пояснити і оцінити – що і чому відбулось насправді під стінами ВРУ 31 серпня 2015 року. Проте вже зараз очевидно – відбулась кривава провокація, яка вигідна лише ворогам України, які понад усе прагуть посіяти розбрат та дискредитувати патріотів.

Абсолютною дикістю є загибель правоохоронця на мирній акції протесту. Політична дискусія не має права заходити за ту межу, за якою – загроза людському життю. Глибоко сумую разом із родиною загиблого та молюсь за одужання поранених.

Сподіваюсь на чесне, всестороннє розслідування і покарання справжніх винуватців”. – зазначив Сергій Надал.

Нагадаємо, 31 серпня під Верховною Радою сталися сутички між силовиками та мітингувальниками, які вимагали не ухвалювати зміни до Конституції.

Після голосування парламенту, мітингувальники пішли штурмом на Верховну Раду і почали кидати димові шашки. Потім хтось кинув у лави міліції і Нацгвардії бойову гранату.  Було поранено понад 130 осіб, внаслідок отриманих поранень троє бійців Нацгвардії померли у лікарні.

Міліція затримала метальника гранати.  Ним виявився 21-річний Ігор Гуменюк – боєць добровольчого батальйону “Січ”, який складається із членів ВО “Свобода”.

 

Завтра буде найгарячіший осінній день в історії Тернополя

У Тернопільську область завітав митрополит з ДНР