Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Під час масової бійки за церкву постраждали бійці батальйону “Тернопіль”

Бійкою, тілесними ушкодженнями та відкриттям кримінального провадження закінчилася суперечка за церкву між парафіянами київського та прихильниками московського патріархату.

katerynivkaІнцидент трапився вчора, 21 вересня,  у селі Катеринівка  Кременецького району, повідомили у секторі зв’язків з громадськістю обласної міліції.

Правоохоронці встановлюють усі обставини конфлікту, винні особи понесуть покарання згідно Закону.

Міжконфесійний конфлікт в даному селі триває вже давно. Представники української православної церкви Київського патріархату (УПЦ КП) та української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП)  не можуть поділити сільський храм.

Проте згідно розпорядження голови Тернопільської облдержадміністрації визначено почергове користування храмом між двома громадами. Однак прихильники московського патріархату відмовилися передати ключі від храму представникам Київського патріархату.

Вчора близько 15 години до чергової частини Кременецького райвідділу міліції надійшло повідомлення про те, що невідомі намагаються незаконно проникнути у церкву села Катеринівка. На місце події виїхала слідчо-оперативна група, працівники районної міліції та батальйону «Тернопіль».

Правоохоронці встановили,  що до храму зайшли представники УПЦ КП та одного із громадських об’єднань  для проведення Богослужіння. В цей час до церкви прибули  прихильники московського патріархату та привезли з собою близько 200 невідомих осіб.

Між двома громадами виник конфлікт та сутичка. Правоохоронці намагалися припинити протиправні дії протестувальників, в результаті чого отримали тілесні ушкодження. На даний час за медичною допомогою з різними травмами  звернулося декілька працівників міліції. Під час конфлікту у правоохоронців також викрали спецзасоби та понищили їм одяг.

Близько опівночі працівникам міліції вдалося локалізувати конфлікт і не допустити його розгортання.

Читайте також: На Тернопільщині православні Київського патріархату перебувають в облозі московських “тітушок”

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за частиною 2 статті 345 ККУ – погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

 

У Тернополі селяни пікетували “Білий дім”

У Борщівському районі трапилося жахливе вбивство