Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Під Тернополем мати-героїня разом із дітьми перекрила львівську трасу

В обідню пору середи, 9 вересня, проїзд до Тернополя на трасі біля Довжанки був ускладненим. Там фури перекрили дорогу.

Це була своєрідна акція протесту, яку організувала місцева багатодітна мама за підтримки фермера. Жінка висловлювала претензії до сільради та обладміністрації, пише 20minut.ua

– Ця жінка обурювалася, що сільрада не дає їй землю, що їй не присвоюють “Матір-героїню”, що райдаміністрація не дала їй машину, – розповідає сільський голова Довжанки Олег Ткач. – Вона прийшла на пікет разом зі своїми неповнолітніми дітьми, які бігали по дорозі.

Із Надією Кушнір, в якої 11 дітей, сільраді знайти спільну мову важко, продовжує сільський голова і детальніше описує, в чому проблеми.

– На засідання виконкому ми розглядали питання про присвоєння жінці статусу “Матір-героїня”, – каже пан Ткач. – Проте ми отримали не дуже втішні відповіді на запити. В міліції нам повідомили, що її син був притягнутий до адмінвідповідальності, а в соцслужбі, що її донька, в якої вже семеро дітей, рік стояла у них на обліку. Ця жінка часто скандалить з односельцями, її діти не беруть участі у розвитку села.

Відповідно, виконком голосуванням відмовив жінці у присвоєнні статусу “Матір-героїня”. Також жінка має претензії, що не даємо їй паю і землі під забудову. Ми виділили їй дві земельних ділянки, тепер вона каже, що вони їй не підходять, а інших ділянок ми не маємо. Що ж до паїв, то сільрада їх просто не видає.

Також інцидент зафіксували правоохоронці, які приїхали на місце події. Вони будуть проводити перевірку усіх обставин цього інциденту.

Як розповідає заступник начальника тернопільського міськвідділу міліції Андрій Фірман, пікет тривав близько двох годин. Проте упродовж цього часу люди переважно гуртувалися на узбіччі дороги.

– Ми вжили всіх заходів , щоб не допустити перектиття руху транспорту та заторів, – каже пан Фірман. – На проїдждій частині люди перебували 10-15 хвилин. Проте ми пояснили їм, яка за це передбачена відповідальність і вони відійшли.

На місце інциденту приїхали представники сільради та райради, які поспілкувалися з жінкою і пообіцяли взятися за вирішення її питань, додає Андрій Фірман. Перший заступник голови райради запросив її до себе на прийом.

 

У Тернополі посилили охорону “Білого дому”

Тренерський штаб тернопільської “Ниви” подав у відставку