Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Німецький економіст вчитиме чиновників як розвивати Тернопільську область

Сьогодні, 21 вересня, німецький економіст Норберт Нойгауз проведе навчання для працівників Тернопільської ОДА на тему «Стратегія розвитку області на прикладі міста Трір».

НойгаузРобоча зустріч голови Тернопільської облдержадміністрації Степана Барни з німецьким політиком, доктором економіки, екс-віце-мером м. Трір, автором книг, присвячених цінностям християнської демократії Норбертом Нойгаузом відбулась 18 вересня.

Науковець показав перспективи розвитку області на прикладі одного з найбідніших у минулому міст Німеччини – міста Трір.

За допомогою розвитку власного виробництва у цьому населеному пункті вдалось подолати безробіття та вийти на хороші економічні показники, повідомляє прес-служба Тернопільської ОДА.

«На Тернопільщині є велике німецьке підприємство СЕ-Борднетце, яке почало розширятися і вже забезпечило 4 тисячі робочих місць. У перспективі навколо нього мають вибудуватись такі підприємства області, які займуть місце іноземного.

На початку розвитку міста Трір ми ставили невеликі цілі, які складали одну масштабну. І нам вдалось поступово крок за кроком реалізувати 80% усіх запланованих проектів».

До цього процесу економіст пропонував залучати випускників вузів та студентів. Зокрема, мова йшла про створення наукового парку.

Також Норберт Нойгауз акцентував увагу на економічному розвитку духовних центрів області.

Степан Барна запросив німецького експерта провести навчання для працівників облдержадміністрації, а також взяти безпосередню участь у формуванні проектів Стратегії розвитку області.

Норберт Нойгауз перебуватиме ще декілька днів із візитом в області. Його місія – поділитись знаннями щодо християнських цінностей, демократії та економічного розвитку.

Німецький науковець 20 вересня проведе зустріч з молоддю на тему «Цінності у політиці». А 21 вересня  – навчання для працівників ОДА на тему «Стратегію розвитку області на прикладі міста Трір».

Двоє бійців з Тернопільщини загинули в зоні АТО

У Тернополі на Микулинецькому цвинтарі виникла масштабна пожежа (ФОТО, ВІДЕО)