Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині посадять директора підприємства, який вимагав 4000 євро хабаря

Прокуратура області оскаржила ухвалу суду про відстрочку виконання вироку, яким директора одного з підприємств засуджено до 2 років позбавлення волі за одержання неправомірної вигоди за вплив на нотаріуса.

Обвинувачений, маючи знайомого нотаріуса, пообіцяв жителю Тернополя посприяти у терміновому виготовленні доручення на квартиру від імені покійної власниці, у якому буде передбачено право тернополянина розпоряджатися цим житлом.

За підроблений документ керівник підприємства вимагав у тернополянина 4 000 Євро. Його затримали правоохоронці після отримання від жителя Тернополя частини коштів з обумовленої суми неправомірної вигоди – 2 000 гривень.

Вироком Тернопільського міськрайонного суду обвинуваченого визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.369-2 КК України (зловживання впливом) та призначено покарання у вигляді 2 років позбавлення волі.

Щоб уникнути відбуття покарання у виправній колонії, засуджений звернувся до суду з клопотанням про відстрочення виконання вироку суду. Тернопільський міськрайонний суд своєю ухвалою його задоволив.

Читайте також: На Тернопільщині затримали даішника, який вимагав у іноземця 600 доларів хабаря

Не погоджуючись з цим рішенням суду, прокуратура області його оскаржила. Апеляційний суд, підтримавши позицію прокуратури, скасував ухвалу суду 1-ої інстанції.

Відтак, за принципової позиції прокуратури керівник підприємства, засуджений за вчинення корупційного злочину, відбуватиме покарання у виправній колонії, повідомляє прес-служба прокуратури області.

 

Тернопільські водії за один вечір збили чотирьох пішоходів

Під Тернополем вантажівка розчавила водія