Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині впродовж 5 років незаконно будують у заповіднику

На Тернопільщині вистачає охочих заробити на туристичній привабливості краю, самовільно використавши  землі природно-заповідного фонду. Із прикрістю це констатує прес-служба Тернопільської обласної державної адміністрації.

kasperivci1Так, ще з 2010 року працівники Державної екологічної інспекції у Тернопільській області виявляють ряд порушень природоохоронного законодавства в ході обстежень на території Касперівської сільської ради Заліщицького району в межах ландшафтного заказника загальнодержавного значення «Касперівський».

Серед основних виявлених порушень  є самовільне будівництво постійних і тимчасових споруд, складування будівельних матеріалів, незаконна рубка і пошкодження дерев.

За останнім оглядом місця події від 28.09.2015 року фахівцями Державної екологічної інспекції  нарахованого збитків, які завдані землям природно-заповідного фонду на суму 123 149 грн. Порушення з боку власника бази відпочинку «Аквамарин» здійснюється уже на протязі 5 років.

Матеріали перевірки направлено до правоохоронних органів для встановлення причетних до порушення та для притягнення до відповідальності згідно чинного законодавства.

Нагадаємо, раніше про численні порушення у заказнику державного значення “Касперівський” повідомляв громадський активіст Андрій Об’єщик.

 

У Тернополі водій буса в’їхав у “Тролейбус щастя”, бо втікав з іншого ДТП

Біля Збаража через обгін трактора сталося ДТП. Є потерпілі