Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Московський патріархат не визнає домовленостей щодо врегулювання конфлікту у Катеринівці

Представники УПЦ МП заявляють, що не визнають жодних домовленостей і будуть надалі захищати власні інтереси, намагаючись повернути собі церкву у Катеринівці Кременецького району. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Тернопільської єпархії УПЦ КП.
palomnyky-1Як уже раніше повідомлялося, 22 вересня в приміщенні Кременецької райдержадміністрації відбулася зустріч між представниками релігійних громад УПЦ і УПЦ КП с.Катеринівка.

Після її завершення громада УПЦ підписала договір про порядок користування храмом, що передбачає запровадження почерговості. Також було досягнуто домовленостей про те, що обидві сторони будуть дотримуватися графіку відправ, складений до 1 листопада.

Якщо Московський Патріархат буде отримуватися від нових провокацій, то ситуацію селі Катеринівка можна буде назвати стабільною, а конфлікт – вичерпаним, зазначають у прес-службі Тернопільської єпархії УПЦ КП.

Якщо ж ні – то, ситуацію в селі можна бути вважати замороженим конфліктом, який з новою силою може спалахнути в будь-який момент. Місцева влада всіляко сприяє тому, щоб одне з приміщень у селі було передано громаді УПЦ МП для подальшого переобладнання його під храм.

Однак, згодом представник Тернопільського єпархіального Управління УПЦ Московського Патріархату протоієрей Степан Балан заявив, що їхня конфесія не визнає жодних домовленостей і буде надалі захищати власні інтереси, намагаючись повернути собі церкву будь-якою ціною, зазначає прес-служба Тернопільської єпархії УПЦ КП.

Відтак, керуючий архієрей, духовенство та вірні Тернопільської єпархії Київського Патріархату звертаються до всіх людей доброї волі з проханням про молитовну допомогу наших братів і сестер до часу остаточного вирішення ситуації в Катеринівці.

“Звертаємось до вірних Московського Патріархату Кременеччини з закликом до миру та діалогу. Коли ви дієте та приймаєте рішення самостійно, ми можемо домовитися та прийти до спільної думки. Якщо в нашу ситуацію втручаються сторонні провокатори – все має поганий фінал та «заморожений» конфлікт у підсумку.
Звертаємося до представників влади та правоохоронних органів із проханням і надалі захищати інтереси простих українців, які мають перед державою не лише обов’язки, але й права. Права мати рідну Церкву, незалежну від окупантів і загарбників”. – йдеться у повідомленні прес-служби Тернопільської єпархії УПЦ КП.

Злодії запровадили нову технологію: У будинок – з котом, а з будинку – із велосипедом (ВІДЕО)

У Тернополі затримали агента ФСБ, який збирав інформацію про добровольчі батальйони