Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Вірні Московського патріархату окупували кабінет голови Тернопільської ОДА (ФОТО)

Голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна 4 вересня зустрівся із представниками релігійних громад села Колосова Кременецького району.

 

Як повідомляє прес-служба Тернопільської ОДА,згідно розпорядження голови Тернопільської облдержадміністрації Степана Барни від 28 серпня 2015 року «Про статут релігійної громади УПЦ КП села Колосова Кременецького району у новій редакції» передбачено зміну конфесійної приналежності громади, тобто перехід її від УПЦ до УПЦ КП.

 

Частина громади, яка уже представляє УПЦ КП, звернулась до ОДА з відповідною заявою щодо почергового проведення богослужінь.

«Ми не прагнемо одноосібно володіти єдиними храмом, що розташований на території села, а готові за взаємною згодою забезпечити доступ та проведення богослужінь у храмі частини громади, що залишились прихильниками УПЦ.

Просимо голову ОДА прийняти рішення щодо визначення порядку користування церквою святого Іоана Богослова у селі Колосова та передати її в почергове користування громад, що представляють УПЦ та УПЦ КП.», – йдеться у зверненні.

Частина громади, що представляє УПЦ відмовилась від почерговості та вимагає скасування розпорядження.

Очільник області наголосив, що облдержадміністрація у своїй діяльності керується  Законом України “Про свободу совісті та релігійні організації”, який забезпечує рівні права незалежно від віри сповідання.

“Більша половина представників громади на загальних зборах прийняла рішення підтримати статут у новій редакції, – зазначив Степан Барна. – Це і стало підставою для видання розпорядження.

православні-одаправославні-ода1

На прохання частини громади, що представляє УПЦ, буде утворена робоча група для перевірки матеріалів та дій окремих посадових осіб при підготовці проекту розпорядження. Та  я закликаю вас проявити взаємоповагу один до одного та не надавати підстав для провокацій.

Також нагадую, що усі християни, незалежно від конфесійної приналежності, повинні мати можливість проводити богослужіння». – зазначив пан Барна.

Рішенням облвиконкому від 1992 року № 20 церкву святого Іоана Богослова передано в користування громаді УПЦ. У 2007 році на підставі рішення виконкому сільської ради релігійна громада виготовила свідоцтво на право власності.

“На даний час облдержадміністрацією направлено позивну заяву до суду про скасування права власності, як таке, що прийняте не у відповідності Закону України “Про свободу совісті та релігійні організації”, – повідомив заступник директора департаменту культури, релігій та національностей ОДА Ігор Кульчицький.

Нагадаємо, сьогодні православні Московського патріархату з села Колосова Кременецького району пікетували Тернопільську ОДА з вимогою не реєструвати у їхньому населеному пункті релігійну громаду УПЦ КП.

Шахраї зняли з банківських карток тернополян понад 120 тисяч гривень

На Тернопільщині заарештували сільського голову, яка взяла рекордний хабар