Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі університет вирішив поділитися землею із учасниками АТО

Вчена рада Тернопільського національного економічного університету (ТНЕУ) погодила виділити земельну ділянку для учасників АТО. Про це повідомляє прес-служба Тернопільської міської ради.

ТНЕУЗагалом, як зазначають у міськраді, 760 учасників АТО у Тернополі звернулися до міської ради про виділення їм земельних ділянок під будівництво індивідуального житла.

Станом на сьогодні задоволені 733 заяви, з яких 244 заявники уже завершили усю процедуру оформлення документів.

Як зауважив міський голова Тернополя Сергій Надал, є частина звернень щодо виділення земельних ділянок, які міськрада не може задовольнити у зв’язку з нестачею землі.

«Для того, щоб ми могли виділяти у подальшому земельні ділянки учасникам АТО у Тернополі, ми звернулися до ТНЕУ та Міністерства освіти і науки, щоб вони місту виділили земельну ділянку у сторону Львівської траси, яка належить університету для будівництва житла для військовослужбовців.  Вчена рада ТНЕУ прийняла рішення виділити частину землі для міста,- каже Сергій Надал. – Це означає, що після проходження необхідних процедур, місто згодом зможе задовольнити звернення учасників АТО, які перебувають сьогодні у черзі на земельну ділянку».

Нагадаємо, минулого тижня кілька десятків працівників колишнього радгоспу “Тернопільський” прийшли у міську раду, а потім і в обласну адміністрацію з вимогою посприяти їм у приватизації та видачі земельних паїв.
Селяни вже понад 20 років вимагають провести розпаювання частини тих земель, які на початку 90-их були передані навчальному закладу.

 

На Тернопільщині знайшли і підірвали 26 артилерійських снарядів

На Тернопільщині чоловік загинув на рибалці від електричного струму