Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі на Микулинецькому цвинтарі виникла масштабна пожежа (ФОТО, ВІДЕО)

У суботу, 19 вересня, масштабна пожежа спалахнула на смітнику Микулинецького цвинтаря в Тернополі. Про це у соціальних мережах повідомив тернопільський фотограф і краєзнавець Микола Василечко.

цвинтар-пожежа4“Вогонь охопив значну ділянку смітника над урвищем у східній частині кладовища, куди «добросовісні» тернополяни зсипають намогильне сміття, а дирекція цвинтаря, як і міська влада в цілому, не мають бажання чи не хочуть вирішувати цю проблему. Цвинтарне сміття з насипаних куп зсувають трактором в урвище. Тому тут час од часу й виникають пожежі, які починаються з підпалів”. – написав Микола Василечко.

За його словами, смог від згоряння всякої всячини більше розсіювався в напрямку вулиці Микулинецької на Велику Березовицю й далі, але й Тернопіль теж був у димовій завісі.

Микола Василечко стверджує, що подібна пожежа на сміттєзвалищі біля цвинтаря уже не перша.

“Пригадую святкування листопадового чину 1 листопада 2013 року, тоді тут теж горів цей же смітник. – пише далі Микола Василечко. – Бульдозером намагалися засипати загоряння землею, але не вдалося — вся міська та обласна влада тоді була тут і нюхала дим від згарища, зокрема були тут тодішній голова обласної ради Олексій Кайда зі заступниками, Сергій Надал зі свитою. Але очевидно, що той дим їх не напоумив зробити лад із цим смітником”.
цвинтар-пожежа1 цвинтар-пожежацвинтар-пожежа2цвинтар-пожежа3цвинтар-пожежа5цвинтар-пожежа6

Німецький економіст вчитиме чиновників як розвивати Тернопільську область

У Тернополі пенсіонерка віддала шахраям 3 тисячі доларів і 35 тисяч гривень