Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Авакова уже передумали садити Камінського?

Найгучніший корупційний скандал у Тернополі можуть спустити на гальмах. Кримінальна справа для заступника мера Тернополя Володимира Камінського може закінчитися лише великим переляком і таким же великим штрафом.

Чиновнику-свободівцю Володимиру Камінському перекваліфікували статтю обвинувачення Кримінального кодексу, в результаті чого він може уникнути тюремного покарання. Про це повідомляє громадська активістка Олена Степанова.

“І так. 16 вересня 2015 року підготовче засідання по справі Камінського. Після затримання Камінського офіційні джерела ГПУ, УМВСУ відрапортували що затримали останнього за хабар (ч. 3 ст. 368 КК України) . Але дивним чином підозру йому оголосили по ч. 2 ст. 369-2 КК України (зловживання впливом).

А тепер увага. Санкція ч.3.ст. 368 КК України – позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Санкція ч. 2 ст. 369-2 КК України – караються штрафом від семисот п’ятдесяти ( 456750 грн.) до однієї тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (913500 грн) або позбавленням волі на строк від двох до п’яти років, із спеціальною конфіскацією. Але це ще не все.

Ладно бог із вами, міліціянти, перекваліфікували з однієї статті на іншу. Але вже якщо і кваліфікувати по 369-2 КК України, то по частині третій, оскільки міліціянти в обвинувальному акті самі написали, що Камінський вимагав вигоду за вплив на прийняття рішення пані Остапчук.

А тепер виходить що дадуть Камінському штраф, а він собі сяде десь на мінімальну з/п і буде по 243,60 коп. сплачувати державі хто зна скільки років, а через рік буде вважатися таким що не має судимості”. – повідомила Олена Степанова на своїй сторінці у соціпльній мережі Facebook.

камінський1камінський2камінський3камінський4

 

Тернопільську обласну раду скоротять наполовину

У Тернополі бунтують працівники соціальних служб