Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині “Свобода” вигнала журналіста з партійної конференції

У м. Борщеві, Тернопільської області, 25 вересня відбулись збори районної організації політичної партії  ВО «Свобода» на яких були висунуті кандидати у депутати до районної ради.

OporaЖурналіст «Точки опори» був присутній на цій конференції, та коли дійшла черга до розгляду питання про проведення передвиборчої агітації, кореспондента попросили покинути приміщення.

Як повідомив Ігор Білик, журналіст «Точки опори», на порядку денному конференції було поставлено три питання: 1. Висунення кандидатів у депутати; 2.Передвиборча агітація; 3.Інше.

Коли дійшла черга до розгляду другого пункту, його попросили покинути приміщення, мотивуючи це тим, що інформація, яка стосується стратегії ведення політичної агітації є конфіденційною, та не може бути розповсюджена. Щоб не спровокувати конфлікту журналіст залишив приміщення.

Ігор Білик так прокоментував це рішення: «Боязнь партій перед громадою та виборцями працювати прозоро і відкрито в плані агітаційної кампанії викликають підозри у чистоті ведення передвиборчої гонки».

У даному випадку,  ми також можемо зазначити, що таке рішення Борщівської районної організації політичної  партії ВО «Свобода» має ознаки порушення Закону України «Про місцеві вибори» ч.1 ст.13 яка говорить, що«організація і проведення місцевих виборів здійснюється публічно і відкрито».

Журналісти мають право бути присутніми на такого роду зібраннях, від початку і до закриття, щоб мати можливість об’єктивно висвітлити конкретну подію та виборчий процес загалом.

Громадянська мережа ОПОРА також зазначає, що відповідно до ч.1 ст.54 Закону України «Про місцеві вибори»«Передвиборча агітація – це здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати за або не голосувати за кандидатів».

Президент нагородив орденом американця родом з Тернопільщини, котрий загинув під Іловайськом

ФК “Тернопіль” переміг одного з лідерів першої ліги (ВІДЕО)