Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі підприємці пікетують “Білий дім”

Близько 50 підприємців прийшли вранці у четвер, 18 вересня, до будівлі Тернопільської ОДА з плакатами. Вони просять обласну владу звернути увагу на їхню проблему – ймовірну забудову ринку на “Алясці”.

пікет-одаПідприємці кажуть, що їм відомо, що на місці того ринку хочуть зводити велику комерційну будівлю, а також багатоповерхівку. Вони вже були в міській раді, проте їх там не прийняли, тож вони прийшли до ОДА, повідомляє “20 хвилин”.

У руках людей плакати “Надал, забери руки від ринку” і т.п.

– На ринку запланована реконструкція, – говорить підприємець з ринку Ярослав Бойко. – В директора ринку є невелике власне приміщення бару, молочного та м’ясного павільйону. Але реконструкція передбачає те, що в площі воно збільшиться в разів десять.

Тобто це буде велика будівля на п’ять поверхів. Цек все відбудеться і за рахунок торгових рядів чи місць де ми працюємо. Крім того будова ж передбачає і місце для заїзду і місце для вигрузки та складування і ділянка для техніки. Зараз на ринку працює більше ста підприємців…
Це, переконують люди не єдина загроза.

– Також в межах нашого ринку запланована будова багатоповерхівки, де перший поверх — під комерцію, решта під житло, – каже пан Ярослав. – Це все зі збереженням статусу ринку. Тобто формально то буде ринок, а на ділі зовсім інше. Від того проблема і нам, підприємцям, бо чстина втратить місце, а частина перейде в нові будівлі де значно дорожча вартість оренди торгових площ, і бюджет міста втратить, бо ж потім землю зможуть приватизувати і покупці, бо ціни будуть вищими.
пікет-ода3Про будівельні наміри, кажуть люди, від самого директора взнали. Та підозри виникли раніше.

– Ринку вже років 20, – говорить інший підприємець Ярослав Понита. – Щороку, на початку, з нами підписують річну угоду на торгове місце чи землю. Цьогоріч не підписали. Коли підняли шум, певно шоб втишити таки дали угоди, але до 30 вересня. Напевне тоді й почнеться масштабна забудова. Хоча і вже почали демонтаж накриття існуючого павільйону, після наших протестів, призупинили.
Під обласну адміністрацію прийшли, кажуть люди, в надії бути почутими.

– Ми розуміємо, що такими питаннями мала б займатися міська рада, – каже пан Ярослав Бойко, – туди ми теж ходили. Записались на прийом до міського голови, почекали потрібної дати, прийшли. А нам сказали, що голова чи то в відрядженні чи то в відпустці. Навіть не запропонували з замом поспілкуватися чи на інший час прийти. Просто проігнорували. Думаємо не просто так. Після того, як прийшли під ОДА з плакатами (тоді людям з очільником зустрітись не вдалось — авт.), почала з’являтися на сайтах і в пресі інформація від міської ради, про те, що проблеми нема, що це політичні ігри і тому подібне. Але проблема є. Ось, п’ятдесят людей. На ринку лишилось стільки ж. Попитайте, підніміть документи.

 

Тернопіль поділили на 42: межі усіх виборчих округів

На Тернопільщині у старовинному замку знімають кіно про олігарха і кохання