Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільській громаді повернуть незаконно продане приміщення кінопалацу

Львівський апеляційний господарський суд залишив в силі рішення суду першої інстанції, яким за позовом прокуратури міста Тернополя визнано недійсним договір купівлі-продажу частини приміщення кінопалацу в місті Тернополі та зобов’язано покупця повернути майно територіальній громаді.

судВстановлено, що у 2013 році Тернопільська міська рада уклала з покупцем договір купівлі-продажу частини приміщення кінопалацу в місті Тернополі площею майже 200 кв м та вартістю майже 1 млн грн.

При цьому орган місцевого самоврядування порушив встановлений законодавством порядок приватизації об’єктів комунальної власності, оскільки у покупця були відсутні правові підстави для викупу вказаного приміщення.

У зв’язку з цим прокурор міста Тернополя пред’явив до суду позов з вимогою визнати недійсним укладений правочин та зобов’язати покупця повернути майно територіальній громаді.

Господарський суд Тернопільської області задовольнив позовні вимоги прокуратури у повному обсязі. Не погоджуючись з цим судовим рішенням, відповідач його оскаржив у суді апеляційної інстанції.

Львівський апеляційний господарський суд погодився з доводами прокуратури та залишив рішення суду першої інстанції в силі, повідомили у прес-службі прокуратури у Тернопільській області.

 

Із пологового до суду: у Тернополі акушер попався на хабарі

Серійному грабіжнику було мало тернополян. Ще їздив за наживою до Івано-Франківська