Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Прокуратура наполягає на тому, що затриманий на хабарі Вардинець має сидіти за гратами

Прокуратура займає принципову позицію щодо притягнення головного лікаря до кримінальної відповідальності за вчинення корупційного злочину, повідомляє прес-служба прокуратури області.

vardynecПрокуратура області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно головного лікаря одного з медичних закладів області, який також є депутатом обласної ради у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди).

Нагадаємо, у квітні 2015 року правоохоронці викрили протиправну діяльність керівника медзакладу, який вимагав та отримав від підприємця 200 тис. грн. хабара за продовження договору оренди на аптечне приміщення (йшлося про затримання головлікаря Тернопільської районної лікарні, депутата облради Ігоря Вардинця – ред.)

Упродовж досудового розслідування кримінального провадження прокуратурою області систематично вживаються заходи з метою доставлення головного лікаря до суду для обрання йому міри запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Так, суд двічі постановляв ухвалу про дозвіл на затримання керівника медустанови та доставлення до суду для розгляду клопотання прокуратури області про взяття його під варту. Проте, після затримання підозрюваного, його стан здоров’я різко погіршився і лікарі констатували про неможливість його транспортування до суду.

На сьогодні посадовець перебуває на стаціонарному лікуванні в одному з медичних закладів міста Києва. Лікарі категорично забороняють проводити з ним слідчі дії та транспортувати до суду у зв’язку із перенесеними двома операціями та серцево-судинним захворюванням.

Разом з тим, прокуратура надалі займатиме активну та принципову позицію щодо обрання підозрюваному міри запобіжного заходу у виді тримання під вартою, відсторонення від займаної посади та притягнення його до кримінальної відповідальності за вчинення корупційного злочину.

Начальник обласної міліції розповів подробиці жахливого вбивства у Теребовлі

“Народний контроль” визначився із кандидатом у мери Тернополя