Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі планують скоротити 50% працівників обласного архіву

У Державному архіві Тернопільської області планують скоротити 50% трудового колективу. Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook повідомив депутат Тернопільської міської ради Олег Вітвіцький.

“Вчора мав честь брати участь у відкритті меморіальної дошки Любомирі Бойцун. Любомира Степанівна була унікальною людиною, неперевершеним істориком і краєзнавцем, а для мене особисто – ще й першим керівником відділу використання документів обласного архіву. – пише Олег Вітвіцький на своїй сторінці. – Після церемонії відкриття мав тривожну розмову із колегами-архівістами, з якими, у свій час, разом працювали. Виявляється, і так нечисельний колектив архіву планують скоротити майже на 50%!”.

Пан Вітвіцький висловлювлється не проти скорочень чиновників, але “проти популістських рішень без аргументів”.

“Та й взагалі, архівістів чиновниками назвати можна умовно, бо більшість з них працюють як прості службовці, надаючи громадянам важливі довідки, можливість працювати з документами тощо”. – пише далі він.
Олег Вітвіцький звернувся до голови Тернопільської ОДА Степана Барни з проханням не поспішати із висновками, а глибоко проаналізувати проблему і спільно з колективом держархіву знайти оптимальний вихід із ситуації.

“Якщо є потреба – готовий долучитись до робочої групи. – каже депутат міськради Олег Вітвіцький. – Степане, ми ж з тобою – історики! Кому як не нам розуміти про важливість збереження історії, опіку над документами”.

На Тернопільщині припинили сезон полювання з метою збереження лісів від пожеж

Мер Тернополя поїхав у зону АТО