Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині пересохла права притока Стрипи

Внаслідок тривалої посухи пересохла річка Студенка, яка є правою притокою Стрипи. Про це у соціальних мережах повідомив тернопільський журналіст Василь Солтис.

“ У Теребовлянському районі біля села Раковець внаслідок тривалої посухи пересохла річка Студенка. По іншому її ще називають Тудинка. – написав Василь Солтис на своїй сторінці у мережі Facebook. – На дні річки місцями залишилися невеличкі калабаньки і сліди людей, які збирали рибу”.

Як пише далі журналіст, Студенка – це права притока Стрипи, яка бере початок біля села Вікторівка Козівського району і між селами Соснів та Надрічне Теребовлянського району впадає у Стрипу.

Під час першої світової війни у боях в районі Студенки приймав участь син Івана Франка – Петро Франко.
В заболоченій частині річки – від села Росохуватець Козівського району і до села Раковець Теребовлянського району – розташований Семиківський гідрологічний заказник державного значення.

Студенка пересохла в межах цього заказника.

За словами журналіста, посуха завдала шкоди не тільки в межах цього заказника. Поблизу села Купчинці Козівського району пересохли чи зміліли озерця, розташовані в долині між селами Купчинці та Ішків.

“У п’ятницю ввечері їхав в гості до батьків, то бачив як люди ходили пішки по цих озерцях і збирали рибу”. – йдеться у дописі журналіста.

ФК “Тернопіль” перемагає команду прем’єр-ліги і виходить в 1/8 Кубка України

На День Незалежності Сергій Надал подарував тернополянам гарячу воду