Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині згоріло гектар сміття, але врятували 22 гектари лісу

За минулу добу в екосистемах області виникло 14 пожеж. Про це повідомили у прес-центрі Державної служби з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області.

Зокрема, у селі Ніще Зборівського району виникла пожежа сухої трави поблизу лісового масиву. Вогнем знищено сміття на площі 1 га. Пожежу ліквідовано черговим караулом 17-ї державної пожежно-рятувальної частини Управління та місцевим населенням із залученням однієї одиниці пристосованої та однієї одиниці допоміжної техніки. Під час гасіння врятовано лісовий масив площею 9 га.

Пожежа сухої трави також виникла поблизу лісового масиву у селі Шпиколоси Кременецького району. Вогнем знищено суху траву та самосів лісових насаджень на площі 0,5 га. Під час гасіння врятовано лісовий масив площею 1,5 га.

Внаслідок пожежі сухої трави поблизу лісового масиву у селі Базниківка Бережанського району вогнем знищено суху траву на площі 2 га. Під час гасіння врятовано лісовий масив площею 5 га.

Внаслідок пожежі сухої трави поблизу лісового масиву у селі Острівець Теребовлянського району вогнем знищено суху траву на площі 0,02 га. Під час гасіння врятовано лісовий масив площею 2 га.

Внаслідок пожежі післяжнивних залишків у селі Лапшин Бережанського району вогнем знищено післяжнивні залишки  на площі 5 га. Під час гасіння врятовано лісовий масив площею 5 га

Причини виникнення вищенаведених пожеж та матеріальні збитки встановлюються, повідомляють в обласному управлінні ДСНС, однак, ймовірно, до більшості з них призвела безвідповідальна поведінка людей, які своїми діями не лише завдають великої шкоди довкіллю, а й несуть загрозу лісовим насадженням та хлібним ланам.

Громадяни не усвідомлюють, що невинне, на перший погляд, спалювання може призвести до великих пожеж та несе загрозу займанню житлових будинків, господарських будівель, загибелі людей, свійських та диких тварин.

У боротьбі за українську церкву люди перекрили трасу Тернопіль-Кременець

“Шахтар” вийшов у груповий турнір Ліги Чемпіонів