Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині водій військкомату отримав 2 роки ув’язнення за хабарництво

Факти хабарництва викриває Військова прокуратура Тернопільського гарнізону.  

Цьогоріч на Тернопільщині зафіксовано два випадки, коли на хабар розраховували працівники військкоматів, повідомляє TV-4.

Ці люди будуть покарані, запевняє військовий прокурор.

-Один, це Гуменний, водій відділення забезпечення Зборівсько-Козівського об’єднаного райвійськкомату отримав в червні неправомірну вигоду у розмірі 1600 доларів.  Ну, цей військовослужбовець, з огляду на те, що він визнав вину, він засуджений до двох років позбавлення волі. Він не погодився з цим покаранням, готує зараз апеляцію, – каже військовий прокурор Тернопільського гарнізону, Андрій Война.

Інший випадок стався у Тернополі у вихідні 15-16 серпня.

-Капітан Сокіл. Він взагалі займає посаду старший офіцер відділення військового обліку та бронювання сержантів та солдатів запасу Тернопільського об’єднаного міського військового комісаріату.  Він отримав неправомірну вигоду від свого знайомого, до речі в розмірі 6 тисяч гривень.  Йому обрано запобіжний захід в вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 80 мінімальних розмірів заробітної плати, тобто 97 тисяч 440 гривень і також він за нашим клопотанням Тернопільським міськрайоним судом відсторонений від посади, – каже військовий прокурор Тернопільського гарнізону, Андрій Война.

Військовий прокурор розуміє, що викриті два випадки хабарництва – не єдині у його гарнізоні, але затримати порушників й мати при цьому необхідну доказову базу – важко.

Десятки тисяч людей прийдуть на Успенську прощу до Зарваниці

На Тернопільщині припинили сезон полювання з метою збереження лісів від пожеж