Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Степан Барна з Одеси почув вказівки Яценюка

Глава Уряду доручив керівникам ОДА вжити заходів для покращення стану розрахунків за енергоносії з боку енергопостачальних компаній.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк вимагає від центральних органів виконавчої влади, міністерств і голів ОДА виконання плану заходів із підготовки об’єктів ПЕК до осінньо-зимового періоду.

Про це він заявив під час розширеного засідання Уряду за участю керівників ОДА в середу, 26 серпня, повідомляє прес-служба Тернопільської обласної державної адміністрації.

Арсеній Яценюк нагадав, що в областях створені комісії щодо стану розрахунків за енергоносії з боку енергопостачальних компаній під головуванням керівників ОДА.

Глава Уряду звернувся  до керівників облдержадміністрацій: «Нам необхідно покращити стан розрахунків, тому що нам необхідний додатковий фінансовий ресурс для закачування газу в сховища».

«Усе, що можна було зробити з боку Уряду, ми робимо, в тому числі проводимо перемовини з нашими західними партнерами щодо отримання короткострокового фінансування для закачки газу в сховища, але додатковим ресурсом є, звичайно, погашення заборгованості за енергоносії», – наголосив він.

Він нагадав, що за підсумками засідання енергетичного штабу 5 серпня був ухвалений конкретний план заходів із 12 пунктів із підготовки об’єктів паливно-енергетичного комплексу до осінньо-зимового періоду.

– Центральні органи виконавчої влади, міністерства і голови обласних державних адміністрацій – там все розписано детально, визначені конкретні терміни. Прошу виконати розпорядження Уряду – в хатах має бути тепло, – наголосив Арсеній Яценюк.

Нагадаємо, голова Тернопільської ОДА Степан Барна пропустив сьогоднішнє засідання уряду, чим викликав обурення у прем’єр-міністра Арсенія Яценюка. За словами, прем’єра Барна поїхав в Одеську область.

Та незважаючи на відсутність очільника області на засіданні Кабміну, у Тернопільській ОДА швидко поширили вказівки глави уряду через свій офіційний сайт.

А де Барна? Голова Тернопільської ОДА “прогуляв” засідання уряду

ФК “Тернопіль” зазнав рекордної поразки за всю свою історію