Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині третю добу гасять пожежу торфового родовища

Третю добу на Тернопільщині рятувальники ліквідовують торф’яну пожежу, яка виникла 29 серпня на території Білокриницької сільської ради, поблизу села Андруга Кременецького району.

До загорання торфу призвело випалювання сухої трави. Загальна площа пожежі склала близько 6 гектарів, повідомили у прес-центрі управління ДСНС у Тернопільській області.

Рятувальники практично цілодобово борються з вогнем, їм доводиться гасити поклади торфу, що горять на глибині від 0,5 до 1 метра. На гасіння подано 3 переносних лафетних та 2 ручних пожежних стволи РСК 70. Загалом до ліквідації пожежі залучено 30 чоловік особового складу та п’ять одиниці спеціальної пожежної техніки Кременецького райвідділу ДСНС.

Воду доводиться перекачувати з допомогою пожежної насосної станції з річки Іква, що протікає за 1 км. Додатково задіяно дві одиниці допоміжної техніки ДП Кременецьлісгосп: працівники лісового господарства проводять оборювання місця пожежі, не даючи полум’ю поширюватись на більші площі.

За сприяння керівництва місцевих органів виконавчої влади та районної адміністрації виділено необхідну кількість пально-мастильних матеріалів для забезпечення роботи техніки, задіяної на ліквідації пожежі.

На місці події працює оперативна група Управління ДСНС України у Тернопільській області на чолі із заступником начальника Управління з реагування на надзвичайні ситуації полковником служби цивільного захисту Юрієм Берестецьким.

Станом на 12:00 31 серпня вже ліквідовано горіння покладів торфу на площі 4,5 га.

 

Коли у школах Тернополя пролунає Перший дзвоник (Повний розклад)

Шахраї видурили у тернополян мільйон гривень