Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині припинили сезон полювання з метою збереження лісів від пожеж

Цьогоріч вперше екосистема Тернопільшини потерпає від повсюдного виникнення вогню, що знищує все живе на своєму шляху.

Зокрема, найбільше випадків пожеж зафіксовано на території агроугідь, а враховуючи їхнє близьке місце розташування до лісових масивів – від вогню потерпають ліси й лісосмуги, повідомляє прес-служба Тернопільського обласного управління  лісового та мисливського господарства.

Враховуючи складне становище на Тернопільщині в пожежному плані, відбулося позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому з метою попередження виникнення пожеж у лісових масивах області, керуючись статтею 31 Лісового кодексу України та статтею 4 Закону України «Про пожежну безпеку», тимчасово припинено полювання та заборонено відвідування населенням лісових масивів, в’їзду до них транспортних засобів на період високої та надзвичайно високої пожежної небезпеки.

Станом на 19 серпня 2015 року в лісових насадженнях підприємств, підпорядкованих Тернопільському обласному управлінню лісового та мисливського господарства, зафіксовано чотири випадки лісових пожеж загальною площею 6,02 га. Збитки становлять 206,029 тисяч гривень.
Основною причиною виникнення загоряння в лісах Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства є людський фактор. А саме необережне поводження людей у лісі з вогнем, весняні й літні випалювання трави, спалювання сміття та пожнивних решток.

Тернопільське обласне управління  лісового та мисливського господарства закликаю мешканців краю  бути бережливими до лісових багатств та не дати вогню знищити те, що створюється рукотворно й не один десяток років.

На Тернопільщині водій військкомату отримав 2 роки ув’язнення за хабарництво

У Тернополі планують скоротити 50% працівників обласного архіву