Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Бюджет Тернопільської області може втратити 102 млн. грн

Питання “Про схвалення перспективного плану формування територій громад Тернопільської області” не прийняли на засіданні сесії облради 13 серпня.

Як зазначив заступник голови – керівник апарату Тернопільської облдержадміністрації Віктор Шумада, це позбавляє область можливості розвитку та ставить її перед загрозою втрати 102 мільйонів гривень. Крім того, в основі всіх подальших реформ лежить, в першу чергу, структуризація громад, які добровільно об”єдналися довкола фінансово спроможних центрів.

“Проекти щодо добровільного об’єднання подало 29 громад, представники яких були присутні сьогодні на засіданні. Кількість поданих проектів нашої області удвічі більша, ніж в усіх інших областях. Наші громади довели свою спроможність бути самостійними, вони могли б у жовтні провести вибори та отримати відповідне фінансування для розвитку об’єктів інфраструктури, – зазначив Віктор Шумада. – Прикро, що наші депутати не реагують на такі ініціативи краян та не сприяють зміні рівня життя на Тернопіллі”.

У результаті, кошти, які область отримала згідно програми регіонального розвитку у розмірі 102 млн грн, може не профінансувати Державне казначейство.

“Є постанова Кабміну від 18 березня 2015 (№ 195) , в якій чітко зазначено, що ці кошти поступлять за умови схвалення проекту перспективного плану. Тож є загроза, що їх область втратить. Звичайно, голова ОДА буде ініціювати зміни до постанови, щоб зберегти фінансування. Адже ці кошти повинні іти на відкриття нових шкіл, дитсадків, медичних закладів, завершення важливих для області довгобудів”, – додав Віктор Шумада. -Крім цього, під загрозою конкурсний відбір та фінансування об’єктів із Державного фонду регіонального розвитку у 2016 році. Оскільки без стратегії розвитку області до 2020 року та плану її реалізації (які також не підтримали депутати на сесії), не можливо здійснити конкурсний відбір проектів  на 2016 рік. Тому можемо недоотримати ще 147 млн. грн. на інфраструктурні проекти та проекти розвитку у 2016 році”.

До слова, на даний момент не прийняли перспективний план лише дві області – Закарпатська та Тернопільська.

 

Під час жнив в області згоріло майже 130 га хліба, на полях загинуло двоє людей

Тернопільське дербі завершилося поразкою “Ниви”