Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Одне з сіл Монастириської громади дочекалося ремонту дороги (ФОТО, ВІДЕО)

Стан дороги— основна з проблем жителів села Завадівка Монастириської громади. Тут поряд знаходиться родовище доломіту, через що селом проїжджає велика кількість вантажівок, які і знищили дорожнє покриття. Та цьогоріч проблему мешканців вирішать і відремонтують найпроблемніший відрізок дороги. 

 

Наша команда продовжує відновлення доріг комунальної власності, місцевих доріг. Ми сюди приїжджали з депутатами обласної ради, які підтримали цю ініціативу, запропонували цю дорогу в перелік, провели тендерні процедури і сьогодні вже є переможець. Підрядник приступив до робіт. Дуже важливо, щоб ми дійшли до найвіддаленіших сіл нашої області, наших громад, адже якісна інфраструктура дасть поштовх до розвитку, збереження наших сіл,— розповідає Володимир Болєщук, перший заступник голови Тернопільської обласної ради (команда Чайківського «За майбутнє»).

Також через поганий стан дороги виникла проблема із доїздом учнів до Завадівської школи, адже водії рейсових і шкільних автобусів відмовляються сюди їхати. Директорка навчального закладу Марія Комарницька вважає, дорога дозволить покращити комфорт та безпеку учнів і жителів села.

Цього чекали ми вже давно. Надіємося, що до Дня Незалежності ця робота  буде закінчена і на початок навчального року наші діти будуть мати добрий доступ до навчального закладу та будемо тішитися цією дорогою не тільки ми, а й усі люди цієї громади,— говорить Марія Комарницька, директорка Завадівської ЗОШ І-ІІ ступенів, депутатка Монастириської громади (команда Чайківського «За майбутнє»).

Ремонтують дорогу за сучасними стандартами, наразі проходять підготовчі роботи.

На даному етапі ми проводимо планування дорожнього одягу за допомогою щебенево-піщаної суміші фракцією 040, потім буде укатування його з поливом води. Коли закінчиться планування дорожнього одягу, приїде техніка, яка буде проводити холодний ресайклінг,— Михайло Корба, виконуючий обов’язки майстра.

В Італії п’яна українська доглядальниця побила свою літню підопічну

“Я вбив двох людей”, — у Тернополі чоловік порізав ножем “колег” під час застілля