Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Після коронавірусу у жительки Тернопільщини відмовляє єдина нирка: необхідні кошти на пересадку

На Тернопільщині оголосили збір коштів на лікування 31-річної Оксани Мудрої.

У жінки після перенесеного коронавірусу почала відмовляти єдина нирка. Наразі стан хворої стабілізують в Тернопільській університетській лікарні. Проте щоб повернутися до повноцінного життя, Оксані необхідна трансплантація нирки.

В мешканки села Криве неподалік Підволочиська Оксани Мудрої складний діагноз: ХХН (хронічна хвороба нирок) V ст. Хронічний пієлонефрит єдиної правої нирки, фаза загострення; лівобічна нефректомія 1995 р; термінальна ниркова недостатність; гемодіаліз. Проблеми з нирками в дівчини виникли ще в дитинстві. У 1995 році лівий орган довелося видалити, пише Терміново.

– Раніше права нирка працювала нормально, її вдавалося підліковувати. Проблем зі здоров’ям не виникало. Проте торік у листопаді я занедужала на ковід. Коронавірус “вдарив” по моїй єдиній нирці і аналізи різко погіршилися, – розповідає Оксана Мудра. –  Тепер я кілька разів на тиждень проходжу процедуру гемодіалізу. Медики стверджують, що орган відмовляє і мені потрібна трансплантація, бо гемодіаліз накладає велике навантаження на хвору людину, організм таких пацієнтів швидше зношується, є ризик виникнення багатьох побічних ефектів.

Хвороба забрала всі скромні заощадження дівчини, тому коштів на лікування не вистачає. Раніше Оксана працювала у хлібному магазині, продавала квіти та в останній період була санітаркою в Тернопільському обласному онкологічному диспансері. Після загострення хвороби дівчина працювати вже не зможе. Вона змушена звертатися за допомогою до небайдужих людей.

Із рідних в Оксани лише старший брат і 71-річна мама з інвалідністю. Наразі Оксана не знає, чи зможе стати донором її брат. Він єдиний з родичів, хто може віддати їй орган. Якщо його нирка не підійде, це значно ускладнить ситуацію. Проте зараз для дівчини найголовніше – стабілізація стану здоров’я, яке різко погіршилося після коронавірусу.

У нелегкій ситуації Оксану психологічно та молитовно підтримують її друзі, зокрема молодь товариства студентів-католиків “Обнова”, адже дівчина відвідує цю спільноту уже багато років. Товариші з “Обнови” також організували для неї збір коштів. Тож Оксана вірить, що з допомогою небайдужих людей успішно пройде це складне життєве випробування.

Гроші на лікування для Оксани можна перерахувати на картку “ПриватБанку” № 4149 4993 8472 3720 на ім’я Мудра Оксана Миколаївна.

Важливо вказати призначення платежу: благодійний внесок.

 

Викрали 25000 гривень: на Тернопільщині розшукують злочинців

На Тернопільщині працівники комунальних служб пошкодили могили на цвинтарі (ФОТО)